Thursday, 7 November 2013

minggu serabut....!!!!

menemui kembali..mcm dh lame jer x menulis nih...hehe.. ok,skrng nie nk tulis ape ea?haha..sengal...skrng aku kt libry...glers kentang...sejuk tahap kt korea je..ekkeleh..mcm pnah g ke london ke?
kte orng hri nim study..tpi mcm ngantuk je..mcm ngntuk je...hehhehe..k lah,tuh je lah nk tulis..da.. ni gambaq p jln2 kt ipoh bru2 nie.x dek mood nk mnulissss. :P

Saturday, 15 June 2013

biler rasa gembire tepuk tangan..horray..

Assalamualaikum...
hari nie, sye udah pulang ke rumah.. yay3.. cuti sem bermula.. exam dh abis... lega gigi kat Ton.. keh3.. ape kena mengena ntah.... lega gler... exam yg menyemakkan otak tuh.. dh ku tempuhi dengan ranak dan duri.. Alhamdulillah.. Ya Tuhan, moga aku lulus.. aminnnn
 k ler, nak berfb plak.. da.....

Friday, 7 June 2013

minggu-minggu seNAk otak saye

Assalamualaikum.
menemui kembali...
biscuit hilang kembali dh ade hari nie.. hri nie 8/6/2013 kui 5.02... im still wake..hehe.. hari nie exam computer organization and architecture kot...kui 2.30 petang nie..mohon sangat,aku leh jawab hari nie..aminn...diizinkan Allah...
subjek nie,ok jugak lah kot. sebenarnyer,jeng3.. takut sebenarnyer..
x tau lah kata...susah gak exam u nie... banyak x paham dri yg paham..hah,pikir ler sendiri..hehehe
ok ler..smbng study alek la...
bye

Tuesday, 21 May 2013

tensinn.. tensin...tensin.

Menemui kembali..
Assalamualaikum kepada yg sudi membaca blOg yg mcam biscuit nie.. hehehe
hari nie hri rabu 4.24 pagi.. im still awake.. no time to sleep.. OMG.. no no no... bukan tuh mksudnyer..
sye ngh wt kje lorh...... keje math.. n macam2 kje nie.. tensin ngn segala kerje yg ade.,.. kalaulah ade bibik kerja kan best..suh die jer wt.. hambekk..lingkup manusia dlam dunia ni, lau ade orng mcm aku nie.. tdi pon borak ngan kak na.. kak na dpt jdi JMK khar..yay3.. tahniah3.. die nk tnye dak2 klas, ape yg kurang kat kolej khar.. sebelum tu, aku ckp kan bgus lau ade mesin  gosok bju n trus lipat..hambekk kau... dasar manusia pemalas aku nie.. iyer2.. aku dri sejak azali lagi begini, x suka bsuh bju.. biase nyer duk roda impian dlam bakul..ingat plak zaman tecik2.. gituh ah perangai nyer.. okeyh3.. menyimpang jauh yer tjuk n isi biskut nie.. sye sebenarnyer tensin.. tensin sebab, markah PB sangatlah rendah..ase mcm aku sorang yg low markah n belajar.. leh dikatakan, bnyak x paham dari pham..paham x ayt nie..hahaa.. lebih2 lagi,dewasa kini aku x suke math... menyusahkan otak aku jer...hurmm :) .. siyes, seram pon ade.. sbb x lame dh nk exam nie...exam oh exam... lau tensin, aku teringat mk n abh kt kg.. dieorng ckp, belajar rajin2.... aku x nak hampakan harapan mk n abah...ya allah, titis air mata ku kini.. x tau la, usaha sikit, menghadap Allah kadang2 terabai.. apa nk jadi..aku x nak hampakan harapan dua insan yg selalu memberi sokongan dan dorongan kepada ku... BErfikir sejenak dan terbayang, dengan tungkus lumus dan tekun abah bekerja dekat kebun kk tuh....dengan penat lelah.. Bukan  x pernah aku tngok mak bekerja dkt kwasan masjid chenor tu.. penat mereka bekerja, dengan keadaan mk yg sebenarnyer x sihat..tapi dia gagah bekerja untuk mencari rezeki untuk kami sekeluarga..Ya Allah aku mohon agar berikanlah rezeki, kesihatan dan keberkatan kepada kedua-dua orang tuaku..
Aku mohon agar engkau membantu aku untuk lulus exam dan dpt markah 3.50 ke ats..
amin.. berikanlah ketajaman akal dan minda.. amin
okeyh3...mohon undur diri..bye2.. t biskut dtng agi :)

Monday, 15 April 2013

yay3...dh pandai koi p key ell wei

Assalamualaikum..
menemui kembali..
today 15.4.2013
baru pas cuti sem wei..x puas2...nak cuti 2 bulan..haha..melampau...
semalam aku alek tg.malim sengsorang jer...hebat x?haha..sape2 tngok post aku nie,mesti ckap ek eleh..jakun + bagak..
eh wei,kire hebat tau..sorang2 je g key ell.first time kot...smalam naik bs dri tmloh kul 9.30 n sampai key ell dalam kul 11 lebih..mse naik bs tuh,seat aku plak ade orang duduk..eii,aku paling pantang kalau orng duk seat aku..aku bayar mang tuk korang2 si pencuri  duduk...aku tanya la dak tuh,..die ckp seat die 22.yg duk seat aku senyap je mule2..aku seat 21...dak pompuan si pencuri seat tuh ckap x dek seat kosong ea???hah...perlu ke aku jwab sebenarnyer...aku jwab ade...dh tau seat aku move lah wei,dlm limpa...nasib aku nie penyabar,lau x kau move dri situ..aku pon duk belakang die ,yg ade 1 kosong n sebelah aku tuh dak laki ngah tidur, x ingat mati.hahaha..pas tuh,si pencuri seat leh tanye nak duduk sini??hah,dlam hati nak la wei...p dngan penuh level orng dewasa di minda, aku ckp x pe2,kalau ade orang nak seat saye duk nie,saye pindah..gituuh la lebih kueng ayat nyer..x pe gak dak laki tu tdor...sampai kat pekeliling,tanye orang situ..bs ke tg.malim ade x?dengan muke selamber+takut...pk cik tuh ckp laju, naik lrt ke plaza rakyat, puduraya..haha..dh dpt tau,ape agi laju je jalan...nasib naik lrt betul,lau salah mampus +menangis aku...sampai kat plaza rakyat, kat keluar atau exit ade jual tiket..okeyh
aku pon tanye akak manis kat kaunter tuh..kak,tiket ke tg.malim ade kul bpe?tngok2,kul 12 ade,1 ade..pas tuh dengan muke condifent tanya la, bs nyer katner?akk manis jawab kat luar n ckp tau x bs 2 tingkat tuh?dlm hati aku,mang aku salu nampak bs 2 tingkat kat mane2 pon..dengan level confident yg tinggi aku jawab yer..pas tuh,tanya agi,kat luar ea..3 kali aku tanya kat luar ea?akk tuh mesti dlm hati..hahha..mane aku tau hati die...p scan la wei
jam dh kul 11.38 gituh..ape agi, order lew tket..bayar2, pastuh jalan mcam ape da....laju kot aku jalan..takut terlepas..mang x nak la...sampai upsi tercintun kul 1 lebih..balik tuh,solat..kemas2 barang..kul 3 lebih dah deal ngan tawan2 aku 3 orang tuh..p proton city..best2 tempat die..tasek besyor tau..hehe
ok ler...sambung nanti..bye..salam

Saturday, 23 March 2013

jdi student agi.heh3...4 tahun kot...

menemui kembali....
Assalamualaikum...
dah lame x  mnulis nie...heh3.
hri nie 24.03.2013...aku dah dkat sebulan kat sini(UPSI)....bru jew msuk,tpi dh sebulan upenyer aku kat sini...kehidupan kat sini lebih mencabar..sangat3 mencabar...sbb ramai student yg lagi cerdik2 dri aku..x pe2, yg penting kena kuat semangat,rajinkan diri...n yg paling mencabar, sem nie 3 subjek berkaitan ngan matematik..aku x suke math..tolonnn.. :(.. usaha,tawakal n doa..itu yg paling penting k.wehee..insyaallah.

Saturday, 5 January 2013

bler x dek benda nk tulis..bler korang bcer pon, korang ase ape kejadah nyer dak nie tulis!

menemui kembali...
Assalamalaikum..
hari nie aari sabtu..bosan wei...x tau nak wat per?
so, duk umah jew lah..layan hati nie...aptb
so, nie je lah koi nak nk nulisnyer..
x mOOd lah wei...
k bye :)

Thursday, 3 January 2013

sedih wei..

salam..
menemui kembali..
hari nie aku sedih + kecewa..
sbb x dpt pon twaran belajar kat upsi n uum..hmmm.bukan rezeki..
aku nak sangat sambung belajar n dapatkan degree.. yg penting ade bachelor kat dpan..kan kewring...haha
nak sangat wei belaja agi... sedih jer tngok kwn2 dpt, aku x dpt..
moga lepas ni dapatlah u..nak jugak!!!!!aminnn..jika diizinkan Tuhan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...